Untitled Document
Ekipa Prvi na vasi
Kje in kako snemamo
Produkcija
   
Spletna stran skupine MAX BEND
Vsako nedeljo
ob 18.00 na TV PIKA
TV PKA On-Line
Prvi na vasi. - Predstavitev
Mirna Raynolds

Mirna Reynolds se je rodila v Ljubljani, 31. maja 1984. Že v zelo mladih letih je pokazala talent in veselje do glasbe. Sicer sramežljiva in mirna puncka, se je ob prepevanju popolnoma sprostila in pozabila na strah in mamino krilo. Pela je v šolskem pevskem zboru, zacela igrati klavir v glasbeni šoli, obiskovala plesno šolo in postala clanica otroškega pevskega zbora Rtv Slovenija. A je kmalu spoznala, da ji to ni dovolj in da želi postati cisto prava pevka, kot je bila takrat Hajdi, ki jo je Mirna oboževala.

Njene sanje so kmalu postale resnicnost, saj je leta 1996 uspešno zakorakala na glasbeno prizorišce, s skupino Foxy teens. Štiri mlade deklice so publiko takoj prepricale s svojo razigranostjo, sprošcenostjo in vedno namazanimi jeziki. Skupina je delovala 9 let in v tem casu doživela lepe uspehe, med drugim 5 studijskih albumov, 2 dokumentarna filma, vec kot 12 videospotov, platinasto prodajo albuma, dve zmagi na festivalu Slovenska popevka, ogromno število koncertov... Foxy teens je s predanostjo, trdim delom in iskreno ljubeznijo postal prepoznavni artikel, ki se še danes dobro prodaja.

Po devetih letih je skupina Foxy teens prenehala z delovanjem. Mirna pa je prav kmalu ugotovila, da so petje, ustvarjanje glasbe in nastopanje postali prevelik del njenega življenja, da bi pocela kaj drugega. Zato je stopila na samostojno glasbeno pot in sicer s pesmijo Zdravnik. Posnela je malce drzen, a prikupen video in izdala tudi singel. Zdravnik je kmalu osvojil srca poslušalcev in postal eden najvecjih hitov leta 2006, ki je še danes izredno priljubljen!

Poletje 2006 je bilo v znamenju polulane roza oblekice. Mirna je namrec s pesmijo Muca nastopila na festivalu Melodije morja in sonca 2006, kjer je nehote postala ''material za naslovnice'', ko jo je na odru polulala njena macka Laura. Ker je vajena pritiska medijev, se na to ni ozirala, pa? pa je posnela že drugi video. Ljudje niso povsem takoj dojeli, da pesem Muca govori o geju, saj je vso pozornost pobrala dvoumnost besede ''muca''. Zato je Mirna za glavno moško vlogo v videu izbrala ex Barovca, Borisa Bukška in s to gesto tudi opozorila na problem homofobije.

Po poletju 2006 se je za Mirno zacelo plodno in zelo dejavno obdobje, a bolj v smislu avtorstva, kot pa pevske kariere. Za?ela se je afirmirat kot tekstopiska in je napisala kar nekaj besedil za druge izvajalce, najbolj pa je ponosna na besedilo skladbe Jutri (Domen Kumer), ki je postala velika uspešnica in prebudila custva v mnogih poslušalcih. Poleg tega je aktivno sodelovala pri ustvarjanju nekaterih glasbenih projektov in postala vse bolj iskana tudi kot back vokalistka. V tem obdobju je tudi zamenjala svoje bivališ?e in se iz Ljubljane preselila v Maribor, kjer se je zacela ukvarjati tudi z radijskim moderiranjem. A ker je že mocno pogrešala odre, je spet nastopila na festivalu Melodije morja in sonca 2007 , tokrat s skladbo Motor. Na tem istem festivalu je kot avtorica besedil sodelovala še pri štirih drugih izvajalcih.

Jesen 2007 je za Mirno pomenila kar nekaj velikih prelomnic, tako na poslovnem kot tudi zasebnem podrocju. Zamenjala je krog prijateljev, radijsko postajo, nacin življenja in avtorsko ekipo, ter se preselila nazaj v Ljubljano. Presenetila je tudi z cisto novo podobo in drugacnim stilom glasbe. Rezultat vseh sprememb je bila emocionalno mocna pesem Grenka kri, ki je dokazala, da je Mirna tudi odlicna vokalistka. Publika je ''drugacno Mirno'' sprejela odprtih rok in odzivi na balado so dokazali, da je naredila korak v pravo smer. Seveda je za Grenko kri sledil tudi video, kjer pevko lahko spoznamo v drugacni luci in dokazuje, da je še mnogo vec, kot afnasta, nekonvencionalna in jezikava blondinka.

Februarja 2008, so se Mirni z nastopom na festivalu Ema, izpolnile otroške sanje. Predstavila se je z energicno skladbo Lepi fantje, ki jo je pospremila z atraktivnim nastopom in odlicno vokalno izvedbo. Besedilo skladbe je napisala sama in s tem na svoj hudomušen nacin podkrepila teorijo, da moški pac niso kos ženskim carom in pretkanosti!:)

Konec pomladi 2008, je Mirna z uspešnico Kavboj ponovno za?ela sodelovanje z ekipo, s katero je nizala mnoge uspehe že v preteklosti. Domen Kumer, Steffanio in Mirna so tako s skladbo Kavboj dokazali, da je njihova skupna energija prava formula za uspeh! Poleg Kavboja, ki jo je vrnil nazaj med najbolj komercialno uspešne izvajalke in snemanja videospota za istoimensko skladbo, je Mirna spet zacela tudi z nastopi, ki publike nikoli ne pustijo ravnodušne! Poleg pevske kariere, pa je v zadnjih mesecih vso svojo energijo usmerila v pisanje besedil za druge in tako kot tekstopiska sodelovala pri mnogih uspešnicah, kot so Danes vracam se (Nuša Derenda), Zamrznil je Cas (Turbo angels), Dalec od oci (Peter Januš), Diva (Urša Cepin) in druge...
Kontakt

Kontakt za nastop - kliknite tukaj

E-pošta:

Spletna stran: www.mirnareynolds.si/